Лариса Тимченко (lorna_l) wrote,
Лариса Тимченко
lorna_l

«13 шефів»: від молекулярки до цукерочки – Андрій Паньковський з Red Zeppelin вміє дивувати

Чергова вечеря проекту відбулась у сімейному ресторані на Вишенці, ще одній комфортній місцинці від ресторатора Валерія Сиверчука. Присвячений рок-музиці Red Zeppelin – заклад великий й просторий, але є у ньому затишна кімната, де розмістились за столами всі шефи та спонсори проекту. До речі, ресторан продовжував обслуговувати клієнтів й під час важливої для шефа вечері-презентації!



Герой дня – Андрій Паньковський має кулінарний стаж 21 рік, адже почав працювати кухарем ще під час строкової служби у війську, потім з невеличкої кав’ярні перейшов у «Версаль» (працював там півтора року), далі був «Спорт-Тайм» (шість років), потім «Тифлісі», став шефом у «Мегамолі» (запускав дитяче кафе «Мегамошу»), було ще кафе «Папан-Маман»… І ось тепер він у Red Zeppelin презентує свої таланти.



Перше що зустрічає гостей – прикрашений стіл. Гілочки маленьких червонястих томатів, букетики з мікрогріну в стаканах, фактурні перчинки та горошини перцю повсюди. У хлібних корзинках лежить хрусткі скибки лавашу з тертим сиром. У якості аперитиву подають ароматну та міцну настоянку з горіхового мікрогріну. На столах глечики з насиченим жовтогарячий лимонадом.





І першою ж стравою шеф Андрій спромігся вразити всіх! У якості холодної закуски подали страву, що йменувалась паштетом з птиці з базиліковим спонжем, яблучним пюре та чіпсами з льону. І якщо всі інгредієнти одразу кидались в очі, то виникало запитання де ж паштет? Виявилось, що скромні яскраві міні-томати є не тим, чим здаються на перший погляд! Чудеса молекулярної кухні!



«Томати» – це кульки паштету затягнуті томатним соком з текстурою «каппа». Чудернацький спонж і молекулярний їстівний сніг з мальто, дегідрована синя капуста прикрашали композицію, яку довершував яскравий штрих – гелем з фрешу тої таки капусти декорували тарілку. Португальське напівсухе тихе біле вино Gazela Vinho Verde Branco покликано було лиш вдало відтінити ці небанальні смаки. Вражає!



На першу страву маємо суп з морепродуктів з пюре з коренеплодів на вершковій основі з апельсиновою цедрою і прованськими травами. У ніжному та пікантному супі були креветки і мідії, а трави також опинились на коктейльному стакані. Коктейль «Грейпфрутовий улун», створений шеф-барменом Віталієм додавав потрібну гірчинку до страви.







Основна рибна страва – філе лосося, томлене у білому сухому вині з буряковим соком на пюре з топінамбура. «Топінамбур обрав, щоб підсолодити рибну кислинку», – говорить шеф. Рибка яскраво-червона від буряку, а навколо неї бурякові чіпси та цитринковий кружалець. Охолоджене сухе італійське вино Prossecco Rivani сповіщало абрикосово-персикові нотки і відтіняло смак страви.



У перерві спонсори проекту презентують свої новинки. TopRest – ножі та інше приладдя, Metro – нові цікаві продукти.

Основна м’ясна страва – підкопчений на фірмовому смокері ростбіф з тушкованим у вершках коренем селери та м’ясним соусом. До м’яса – перероблена «Кривава Мері» на гречаному спирті прикрашена зеленню. Напій додавав страві гостроти.





І ось час для десерту! Це цукерка кокосова, що подана у шоколадній сфері з пломбірним кремом. Шеф Андрій зізнається, що найважчим було створити крихкі сфери з розтопленого молочного шоколаду, але він міг би додати такий десерт до загального меню ресторану. «Для цукерки я поєднав мигдаль, кокос, згущенку і печиво. В сферах був заварний крем з додаванням коньяку. Посипка навколо – шоколадний бісквіт та висушені шоколадні крихти і знову молекулярний мальто. І ще малиновий соус на тарілці», – розповідає після вечері шеф.



Десертний напій до вишуканої цукерочки – португальський портвейн Sandeman Porto Ruby з нотками смородини та вишні. І після вечері гості ще довго не розходились з привітного Red Zeppelin та згадували неймовірне поєднання смаків, новітні технології приготування, екзотичну закуску і неперевершений смак всіх страв.
Tags: 13 шефів, вечеря, звіт, кулінарія, кухар, проект, їжа
Subscribe

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments